Wanneer u elke dag poorten opent en sluit, dan weet u dat praktische schuifpoorten u heel wat tijd en moeite besparen. Naast het duidelijke gemak zijn deze poorten ook in één klik automatisch te openen. De schuifpoort is ook één van de meest plaats besparende exemplaren. Aangezien er geen vleugels moeten gedraaid worden kan u de auto parkeren tot net tegen de draaipoort en kunnen ook planten of afscheidingen tot tegen de automatische schuifpoort staan. Zowel schuifpoorten als schuifhekken hebben een modern karakter. Denk maar aan de ijzeren of houten schuifpoorten die de toon zetten bij de uitstraling van een woning. IJzeren schuifhekken zorgen tegelijkertijd voor een extra vintage accent. We onderscheiden 2 soorten schuifpoorten:

Schuifpoorten op rail lopen over een rail en zijn bijgevolg minder onderhevig aan de wind die erop inspeelt. Nadeel is dan weer dat u telkens over een rail moet rijden.

Vrijdragende schuifpoorten lopen niet over een rail, maar "zweven" als het ware dankzij een langere onderbalk en een extra portiek. Poorten met C-beslag zijn de beste poorten in deze categorie omdat deze voorzien zijn van wielen waarover de onderbalk loopt.

Waarom kiezen voor Afsluitingen Wille?

  • Meer dan 10.000 tevreden klanten
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Eigen productie
  • Eigen plaatsings- en automatiseringsdienst
  • Interventies binnen de 48 uur ter plaatse
  • Hoogwaardige poorten met dikwandig staal
  • Vele afwerkingsmogelijkheden
  • Tot 10 jaar garantie op lakwerk
  • Tot 1 jaar garantie op geplaatste aandrijvingen
  • Gecertificeerd ISO 9001 - VCA*
Offerte aanvragen

Metalen schuifpoorten

U kan bij ons kiezen uit stalen en aluminium poorten. Een automatische poort in metaal is bijzonder sterk en erg vormvast. Iets wat bij grote poorten geen overbodige luxe is. Door het sterke karakter van metaal kan de poort ook een open structuur krijgen zodat u steeds ziet wat er achter de poort gebeurt. Al onze metalen poorten worden op maat gemaakt uit dikwandige buizen of uit massief materiaal. Daarna worden deze blijvend behandeld tegen roest door middel van galvanisatie of metallisatie gevolgd door poedercoating in RAL kleur naar keuze.

Combinatie schuifpoorten

Om esthetische redenen en structurele redenen worden er vaak meerdere materialen gecombineerd. Zo zal metaal onontbeerlijk zijn voor een goede geleiding van het schuifsysteem en de motoren. Naar uitstraling toe kan er ook gewerkt wordt er ook vaak gewerkt met hout of metaal in combinatie met kunststof platen en glas. Door meerdere materialen te combineren krijgt u vaak een luchtiger geheel.

Automatische schuifpoorten

Wanneer u een automatische schuifpoort wilt, hoeft u niet persé twee systemen samen te kopen. Het is perfect mogelijk een poort naar keuze aan te laten drijven door een apart schuifpoortsysteem. Zo bestaan er motoren die meer dan 3500 kilo kunnen trekken. De prijs van dergelijke automatisatie hangt grotendeels af van de opbouw van uw poort. 

Uw schuifpoorten specialist

De prijs van een schuifpoort is vaak goedkoper wanneer u meteen de poort en het automatiseringssysteem samenkoopt. Dit omdat beiden perfect op elkaar afgestemd zijn en er dus geen extra aanpassingen of voorafgaande balastberekeningen dienen te gebeuren. Overweegt u een schuifpoort aan te schaffen? Dan heeft u bij ons de keuze uit een stalen, aluminium of houten poort. Het is ook mogelijk om uw eigen idee of ontwerp aan te dragen, waarna wij een poort op maat voor u produceren in ons atelier.

Vraag vrijblijvend een offerte aan om een prijsindicatie te ontvangen voor een schuifpoort. Voor meer informatie over onze poorten kunt u langskomen bij onze showroom in Waregem of contact met ons opnemen.

Enkele voorbeelden van onze schuifpoorten

Klik op de foto om ze te vergroten