Metalen poorten

Schoonheid, gebruiksgemak, veiligheid, geborgenheid en privacy zijn geen overschatte waarden wanneer het om de afsluiting van uw terrein gaat. Een metalen poort moet praktisch zijn en mag geen negatieve impact hebben op de veiligheid. Onze poorten bewijzen dat beveiliging prima samengaat met een gastvrije uitstraling. We bieden CE-conforme poorten voorzien van alle wettelijke veiligheden aan met bijgeleverd certificaat die ideaal zijn om op een veilige manier uw terrein af te bakenen.

Wanneer u op zoek bent naar een robuuste poort dan maakt u met metaal een uitstekende keuze. In tegenstelling tot hout kan een metalen poort veel grotere overbruggingen aan en zal het materiaal ook veel minder werken. Hierdoor zal uw poort zowel in de zomer als in de winter perfect werken zonder strubbelingen te vertonen. Metalen poorten zijn verkrijgbaar in veel variaties. We onderscheiden drie groepen:

Waarom kiezen voor Afsluitingen Wille?

  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Talloze referenties in de buurt
  • Sterk in service
  • Eigen productie
  • Ervaren plaatsers
Offerte aanvragen

Onze metalen poorten

Klik op de foto om ze te vergroten

Gesloten metalen poorten

Met een gesloten poort in metaal creëert u complete privacy tussen de woning en de buitenomgeving. Er is geen zicht meer op uw persoonlijke bezittingen en ook pottenkijkers zijn er aan voor de moeite. De poort is geverfd of gelakt tenzij deze gemaakt is in roestvrij staal zoals galvanisé of inox. Gesloten metalen poorten wegen doorgaans zwaarder dan metalen sierpoorten wat een invloed heeft op de prijs en benodigd vermogen. Twee belangrijke factoren die invloed op de prijs hebben.

Metalen schuifpoorten

Indien de ruimte naar achter toe beperkt is of uw oprit heeft te veel helling dan is een schuifpoort de best mogelijke oplossing. Metalen schuifpoorten op basis van stijlen en regels worden vaak geplaatst rondom bedrijfsgebouwen en winkels. Het open karakter van dit type poort verhoogt ook de waakzaamheid en voorkomt blinde punten in uw camerabeveiliging. Metalen schuifpoorten kunnen moeiteloos lengtes aan tot wel 10 meter. U kiest best voor een poort in één stuk zodat deze langs beide steunpunten goed vastzit. Een metalen schuifpoort is minder onderhoudsintensief en beter te beveiligen dan een draaipoort.

Metalen sierpoorten

Zoals de naam al doet vermoeden zijn metalen sierpoorten vooral gemaakt om uw woning of domein meer cachet te geven. Metalen sierpoorten zijn vaak zwart geverfd en opgebouwd uit twee opendraaiende delen. Heel wat bewoners zien er tegenop om deze poorten manueel te openen en te
sluiten. Dankzij automatisering is dit type poort weer populair geworden. U kan de afstandsbediening zelfs combineren met uw garagepoort zodat ze synchroon opengaan door één of twee bewegingen.

Behandeling van metalen poorten

Tijdens de constructie van stalen hekwerken en poorten wordt steeds rekening gehouden met het soort roestbehandeling. We gebruiken enkel staal van de hoogste kwaliteit dat steeds perfect verzinkbaar is door de afwezigheid van silicium. Niet perfect gelaste stalen profielen worden verwijderd door de wervelstroomtest. Bij het warmbad verzinken worden alle holle profielen voorzien van verluchtingsgaten, in het geval van metalliseren worden alle holle profielen hermetisch dichtgelast. Daarna worden deze blijvend behandeld tegen roest door middel van galvanisatie of metallisatie gevolgd door poedercoating in RAL kleur naar keuze (ook structuur lakken mogelijk).

Prijs van metalen poorten

Niet alleen het uitzicht zal een belangrijke rol spelen bij het bepalen van de prijs voor een metalen poort, al dan niet op maat. Ook de gewenste kleur, hoogte, lengte en andere extra opties zullen een grote invloed hebben op het uiteindelijke kostenplaatje. Bent u nog niet zeker welke opstelling het meest geschikt is voor uw toepassing? Kom gerust eens langs in onze showroom om onze verschillende modellen te bekijken en voor een woordje uitleg over de mogelijkheden. Neem ook een kijkje in onze uitgebreide fotogalerij.