Wat is er mooier dan een op maat gemaakte houten poort om uw domein af te bakenen? Een houten poort straalt heel wat warmte uit en is perfect om je woning of garage op een rustgevende en natuurlijke manier af te schermen van de straat. 


Afsluitingen Wille staat in voor kwaliteit en een perfecte afwerking van al uw houten poorten. We werken snel, op maat en tegen een haalbaar budget. Alle houten poorten worden al dan niet volledig op maat vervaardigd. Uiteraard kan ook de plaatsing en automatisering door ons worden verzorgd.

Ons assortiment is meer dan compleet. Naast weidepoorten, veldpoorten, afsluitingen voor paarden, tuinpoorten, Engelse poorten, enkelvoudige poorten, dubbele draaipoorten, oprit schuifpoorten, vindt u bij ons ook hekwerk en houten schermen. In ons aanbod zit zeker ook de poort van uw dromen die perfect bij uw woning past.

Waarom kiezen voor Afsluitingen Wille?

  • Meer dan 10.000 tevreden klanten
  • Al 40 Jaar een familiebedrijf
  • Eigen productie
  • Eigen plaatsings- en automatiseringsdienst
  • Interventies binnen de 48 uur ter plaatse
  • Hoogwaardige poorten met dikwandig staal
  • Vele afwerkingsmogelijkheden
  • Tot 10 jaar garantie op lakwerk
  • Tot 1 jaar garantie op geplaatste aandrijvingen
Offerte aanvragen

Waarom poorten in hardhout?

Hardhout is zeer duurzaam en heeft een elegante uitstraling, rot bijna niet en gaat daarom dan ook jarenlang lang mee. Een hardhouten poort hebt u voor het leven, ze zijn duurzaam, sterk en vergen bijna geen onderhoud. De poorten dienen niet geschilderd of behandeld te worden en houden jarenlang hun prachtige uitstraling.

Onze diverse schuifpoorten combineren gemak met ruimtebesparing.

Draaipoorten zijn ideaal om de uitstraling van uw woning op te waarderen. 

Afrormosia houten poort

Afrormosia is afkomstig uit West- en Midden Afrika. Gekend om haar harde kern, prachtige uitstraling en een gevlamde structuur.

Meranti houten poort

Meranti is een  duurzame houtsoort uit Azië. Het heeft een roodbruine tot roze-bruine kleur en wordt veelvuldig toegepast
bij buitenschrijnwerk. Door de grote schaarste en het nodige onderhoud wordt deze houtsoort steeds minder vaak gebruikt..

Cederhouten poort

Ceder is een prachtige zachte houtsoort (uit de dennenfamilie) die heel mooi vergrijst en geen onderhoud vergt. Het is licht in gewicht en laat zich makkelijk bewerken. Het nadeel is dat Ceder heel broos is en snel gebruikssporen toont.

Padouk houten poort

Padouk is net zoals ceder een tropische houtsoort dat vergrijst wanneer je het niet behandelt. Padouk is harder dan ceder waardoor gebruikssporen minder snel zichtbaar zijn. De vergrijzing van padouk is ook veel egaler wat zorgt voor een mooier geheel.

Behandeling van houten poorten

Houten poorten kan je vernissen, schilderen of zelfs naturel laten vergrijzen wanneer je kiest voor tropisch hardhout. Om het hout waterafstotend te maken en een prachtige egale vergrijzing te bekomen is een behandeling met hydro-olie mogelijk. Dit zorgt ook voor een gering krimp- en zwelgedrag en een jarenlange bescherming. Indien u wenst kan u uiteraard de poort schilderen, maar zal u dit regelmatig moeten herhalen, wij raden dan ook af om uw houten poort te schilderen.

Prijzen van houten poorten

De prijs van houten poorten ligt doorgaans gelijk of hoger dan metalen poorten. Dit is te wijten aan het feit dat hout een zwaarder constructie materiaal waardoor het frame en bijhorend scharnierwerk sterker moet zijn. De prijs van een houten poort wordt mede bepaald door de afmetingen en gekozen houtsoort. Bent u nog niet zeker welke houtsoort of opstelling het meest geschikt is voor uw woning? Kom gerust eens langs in onze showroom om onze verschillende modellen te bekijken en voor een woordje uitleg over de mogelijkheden. Neem ook een kijkje in onze uitgebreide fotogalerij.

Enkele voorbeelden van onze houten poorten

Klik op de foto om ze te vergroten