Indien u op zoek bent naar een gepaste omheining, is metaal een uitstekende keuze. Een metalen afsluiting is onverwoestbaar, ongeacht de weerinvloeden. Een metalen hekwerk geeft veel veiligheid en ook qua uitstraling heeft een ijzeren afsluiting heel wat te bieden. Zowel bij klassieke woningen als bij nieuwbouw zal een metalen schutting goed tot haar recht komen.

Voordelen van Metalen afsluitingen

 • Duurzaam Omheiningen in metaal zijn zeer stevig. Deze afsluiting is praktisch onverwoestbaar in tegenstelling tot de ietwat ‘brozere’ materialen zoals hout, bamboe of kastanje.
 • Inbraakveilig De sterkte van het materiaal maakt dat dit type omheining eveneens inbraakveilig is. Bovendien kan u ervoor opteren om een puntrand op de omheining te plaatsen, wat de veiligheid nog verhoogt.
 • Weinig Onderhoud Metalen afsluitingen vereisen weinig tot geen onderhoud. Na de plaatsing hoeft u er in feite niet meer naar om te kijken. Metaal staat dus garant voor een duurzame omheining.
 • Ruimtelijker gevoel Houdt u niet van een volledig afgesloten tuin en behoud u graag nog een open vergezicht? Dan is een metalen afsluiting de ideale middenweg; u kan in veel gevallen door de omheining heen kijken.

Waarom kiezen voor Afsluitingen Wille?

 • Meer dan 10.000 tevreden klanten
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • Eigen productie
 • Eigen plaatsings- en automatiseringsdienst
 • Interventies binnen de 48 uur ter plaatse
 • Hoogwaardige poorten met dikwandig staal
 • Vele afwerkingsmogelijkheden
 • Tot 10 jaar garantie op lakwerk
 • Tot 1 jaar garantie op geplaatste aandrijvingen
 • Gecertificeerd ISO 9001 - VCA*
Offerte aanvragen

De subtiele stevigheid van paneelafsluitingen

Onze draadafsluitingen zijn sterk en degelijk

Welke soorten metalen afsluitingen zijn er?

Gaashekwerk / staalmathekwerk

Draadafsluitingen blijven een onverwoestbare klassieker in en rond tuin en huis. Een sobere en betaalbare manier om de tuin af te schermen en te beveiligen. De panelen zijn verkrijgbaar in diverse hoogtes en ook qua grootte van de mazen is er voldoende keuze. Het is een snelle en effectieve manier om uw tuin te omheinen. Staalmathekwerk ziet er ongeveer hetzelfde uit, maar biedt nog meer stevigheid. Het gaas wordt hier namelijk ingeruild voor verzinkte staaldraad. 


Spijlenhekwerk / sierhekwerk

Daarnaast kan u ook kiezen voor smeedijzeren of stalen hekken, ook wel sierhekwerk genoemd. Dit hekwerk kenmerkt zich door decoratieve elementen. Er is keuze uit heel wat verschillende patronen, waardoor uw tuinafsluiting een fraaie en persoonlijke uitstraling krijgt. Spijlenhekwerk, gemaakt uit verticale metalen spijlen, is de minder elegante versie van sierhekwerk. U ziet deze metalen omheining vaak bij bedrijven.


Aluminium omheining

Aluminium tuinschermen kan u eenvoudig zelf plaatsen omdat ze niet zwaar zijn. Bovendien is het voordelig dat u aluminiumplaten niet hoeft te bevestigen in de grond. In sommige gevallen wordt de aluminium omheining gecombineerd met andere materialen zoals hout, composiet, beton of zelfs steen. Het frame bestaat dan bijvoorbeeld uit aluminium, terwijl de rest van de afsluiting ander materiaal bevat. Zo combineert dit type omheining de esthetiek van hout met de robuustheid van metaal.

Duurzame metalen omheiningen

Alle materialen werden behandeld voor de hoge krasbestendigheid en slagvastheid van de afwerkingslaag. Deze omheining roest niet onder invloed van regen of andere weersomstandigheden. De metalen afsluiting wordt meestal gegalvaniseerd. Op die manier is de oppervlakte van het materiaal beschermd tegen corrosie (roest). Bovendien zorgt zink ervoor dat het metaal mooi glanst. Onze draadafsluitingen zijn van gepuntlast gaas en zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en breedtes en met mazen van verschillende afmetingen. U krijgt dus een afsluiting die perfect is afgestemd op wat u nodig hebt.

Afsluitingen op maat

Wilt u graag een strakke, vlakke metalen omheining of eerder decoratief sierhekwerk voor uw tuin? De uitvoeringsmogelijkheden zijn zeer gevarieerd. Zo kan u bijvoorbeeld kiezen uit een breed kleurenpalet. Hoewel er vaak voor grijs of zwart gekozen wordt, hoeft een metalen omheining dus niet per definitie een afstandelijke indruk te creëren. 

Voor meer privacy kunt u uw draadafsluiting bovendien dicht maken met een zichtremmer zoals heidematten, winddoek, (composiet)lamellen, ... en noem maar op. Meer weten? Neem gherust contact met ons op. 

Uw metalen afsluitingen laten plaatsen?

Wij plaatsen metalen tuinafsluitingen in alle mogelijke hoogtes. Wij passen de afmetingen volledig aan aan uw wensen. Wilt u graag een combinatie van een laag metalen hek met een hoge ijzeren tuinafsluiting? Dan kan dat. Wij werken altijd met kwalitatief hout. Kiest u voor een extra afwerking in hout of ander materiaal? Bijna alles is mogelijk. Wij zorgen voor alle nodige werken vooraf en voor een perfecte afwerking. Grondwerken, elektriciteitsvoorziening, plaatsen van deuren, … etc. Vraag uw offerte voor paneelafsluiting die aan al uw wensen voldoet.