Als u houdt van een tuinafsluiting die warm oogt en er natuurlijk uitziet, dan is de houten afsluiting ideaal. Het natuurlijke effect sluit vaak ideaal aan bij de bloemen, planten en andere elementen in uw huis. Maar onze houten omheiningen kunnen ook mooie blikvangers zijn in uw tuin. U kan ze ook gebruiken om uw tuin mee in te delen en er zo structuur in te brengen. Onze houten omheiningen lenen zich ook perfect om een lelijke schutting of saaie muur te bekleden. Onze design omheiningen zijn bovendien uiterst duurzaam door het gebruik van ecologische houtsoorten.

Voordelen van Houten afsluitingen

 • Natuurproduct Hout is een natuurproduct en daar zijn veel mensen dol op. U kunt er perfect uw tuin mee afsluiten.
 • Onderhoudsvrij Sommige houten tuinafsluitingen zijn onderhoudsvrij. Deze soorten hout worden dan voorafgaand aan het plaatsen in een speciaal bad gedaan zodat ze extra beschermd zijn tegen insecten en weersomstandigheden.
 • Functioneel en Decoratief Een tuinafsluiting is niet enkel functioneel (meer privacy, afsluiting van de straat, uw moestuin, …). Hij is evengoed decoratief. Met hout kunt u enorm decoratief te werk gaan, waardoor het perfect past bij de stijl van uw woning (landelijk, strak landelijk, modern, …).
 • Over te schilderen Heeft u geen schrik van wat onderhoud? U kunt hout eenvoudig schilderen en bijgevolg kleur geven die u zelf wilt. Zo kunt u om de zoveel tijd zelf eens een andere kleur kiezen voor uw afsluiting.

Waarom kiezen voor Afsluitingen Wille?

 • Meer dan 10.000 tevreden klanten
 • Meer dan 45 Jaar ervaring
 • Eigen productie
 • Eigen plaatsings- en automatiseringsdienst
 • Interventies binnen de 48 uur ter plaatse
 • Hoogwaardige poorten met dikwandig staal
 • Vele afwerkingsmogelijkheden
 • Tot 10 jaar garantie op lakwerk
 • Tot 1 jaar garantie op geplaatste aandrijvingen
 • Gecertificeerd ISO 9001 - VCA*
Offerte aanvragen

De subtiele stevigheid van paneelafsluitingen

Een tuinafsluiting voor uw privacy

Duurzame houten omheining

Bij Afsluitingen Wille heeft u een ruime keuze aan tuinafsluitingen in de vorm houten schuttingen en poorten. Naast kant en klare tuinschermen bieden wij tevens losse planken om zelf een schutting op maat te maken. Uiteraard leveren wij eveneens diverse vierkantpalen en poortdeuren in uiteenlopende houtsoorten. U kunt kiezen uit schuttingen in hardhout, Lariks Douglas hout of geïmpregneerd naaldhout. 


Afsluitingen in hardhout gaan ruim 20 jaar mee. Schuttingen van onbehandeld Lariks Douglas hout ongeveer 10 jaar. Bij geïmpregneerd planken en palen hanteren we een levensduur van circa 15 jaar. Onder naaldhout vallen zowel drukgeïmpregneerd Scandinavisch grenen en rode den als onbehandeld lariks en douglas hout. Onder het hardhout zijn bangkiraiplanken en -schermen populair, als vierkante palen voor in de grond gebruiken wij veel Azobé.

Welke houten omheining kiezen?

Er zijn meerdere houten afsluitingen waaruit u kunt kiezen: 


HARDHOUT / TROPISCH HOUT

Bij de houten tuinafsluiting kan er gekeken worden naar de hardhouten afsluitingen en naar tropisch hout. Het voordeel van deze houtsoorten is dat deze jaren meegaan en geen behandeling nodig hebben. Na een tijdje krijgen deze houtsoorten wanneer u ze niet behandelt een mooie grijze uitstraling.

GEÏMPREGNEERD HOUT

U kunt ook kiezen uit geïmpregneerde houten afsluitingen. Deze kunnen herkend worden aan de lichtgroene kleur. Het hout kan sterker worden wanneer u het in een speciaal bad doet. Hierdoor is het beter bestemd tegen insecten en weersomstandigheden.

Waarom afsluitingen in hardhout?

Hardhout is zeer duurzaam en heeft een elegante uitstraling, rot bijna niet en gaat daarom dan ook jarenlang lang mee. Een hardhouten omheining hebt u voor het leven, ze zijn duurzaam, sterk en vergen bijna geen onderhoud. De poorten dienen niet geschilderd of behandeld te worden en houden jarenlang hun prachtige uitstraling.

Prijzen van houten omheining

Welke houten schermen er gekozen worden hangt af van uw persoonlijke voorkeuren, uw smaak en uw budget. Heeft u een iets ruimer budget, dan is het raadzaam om te investeren in een houten afsluiting die weinig tot geen onderhoud nodig heeft. Als u het onderhouden van de afsluiting niet erg vindt of u een beperkt budget hebt, kunt u een afsluiting kiezen die u jaarlijks moet onderhouden. Maar let er hierbij wel op dat dit jaarlijks kosten met zich meebrengt. De onderhoudsvrije materialen zijn vaak wat duurder. De houten tuinafsluiting krijgt eerst een speciaal bad voordat deze geplaatst wordt, zodat u de komende jaren geen onderhoud hoeft te verrichten.

Houten afsluiting laten plaatsen

Wij plaatsen houten tuinafsluitingen in alle mogelijke hoogtes. Wij passen de afmetingen volledig aan aan uw wensen. Wilt u graag een combinatie van een laag houten hek met een hoge houten tuinafsluiting? Dan kan dat.Voor uw omheiningen kan u ook kiezen uit verschillende houtsoorten: afromosia, padoek, iroko, azobé, … Wij werken altijd met kwalitatief hout. Kiest u brede planken of smalle latjes? Horizontale of verticale afwerking? Bijna alles is mogelijk. Wij zorgen voor alle nodige werken vooraf en voor een perfecte afwerking. Grondwerken, elektriciteitsvoorziening, plaatsen van deuren, … etc. Vraag uw offerte voor paneelafsluiting die aan al uw wensen voldoet.

Voorbeelden van onze houten afsluitingen, schermen en schuttingen

Paneelafsluitingen in hout

Houten hekken voor de weide